joi, 25 august 2011

Constantin Nottara-un alt actor pentru tara

Constantin Nottara este un alt actor roman care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,jucand doar in piese de teatru romanesti ,scrise doar de scriitori romani ,pentru romani.
Este un actor care a facut ,si face istorie in continuare ,fiind "o alta emblema a teatrului romanesc",care va ramane vie pentru totdeauna.
Este un actor care a facut si face oamenii sa se uite mandri spre tara lor,si unora chiar sa le fie dor si sa isi doreasca sa revada tara lor,chiar si cu unele lipsuri.
Este un actor care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !", si fara teama unor conflicte ori contradictii ori conflicte izbucnite pe aceasta tema.
Din pacate ,nu am vazut ,in afara portalurilor nicio biografie tiparita ,desi ar merita ,fiind "un actor de aur",pentru noi si pentru tara noastra .
Si nu are nici strada ,desi ar trebui pentru ca toti tinerii sa aiba o imagine,sa nu mai vorbim despre faptul ca ar trebui facuta o statuie ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal.
In schimb,in Bucuresti un teatru poarta numele sau,din acest punct de vedere fiind rezolvata una din problemele cele mai mari,ale culturii romanesti.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...