marți, 30 august 2011

Ion Barbu-un alt poet de aur pentru noi

Ion Barbu (sau Dan Barbilian) este un alt poet al tarii noastre ,care a facut si face istorie din punct de vedere literar prin poeziile scrise.
Este un poet care ne face sa ne uitam mandri spre tara noastra , deoarece avem nenumarate valori in nenumarate domenii,dar in special in zona culturala.
Este un poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic , poeziile sale fiind scrise in limba noastra ,si nefiind traduse in alte limbi .
Din pacate ,nu este atat de studiat in scoli,cel putin nu cat ar trebui ,deoarece nu se mai studiaza atat de multa poezie,sau se studiaza dar poetii nu sunt atat de bine cunoscuti de copiii.
Este un poet care ne face sa spunem mandri (dar in adevaratul sens al cuvantului):"sunt roman !",si fara teama izbucnirii unor conflicte ideologice majore cauzate de diferentele de opinie ale altora ca si noi,romani dar care nu sunt de acord cu noi.
Din pacate ,biografia sa nu se gaseste decat in format electronic ,desi ar trebui sa se gaseasca si in forma unei carti ,in librarii ,pentru a avea cartea in casa de cate ori mai vrem informatii despre opera si viata sa.
Si nu are nici strada ,desi ar merita una pentru a i se cinsti memoria ,desi ar merita.
Nu are nici statuie,desi ar trebui facuta una ,pentru a sti copiii despre cine e vorba ,si din punct de vedere vizual ,nu doar nominal.
Inca un motiv de mandrie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...