miercuri, 17 august 2011

Bogdan Petriceicu Hasdeu-un mare filolog al tarii noastre

Bogdan Petriceicu Hasdeu este un mare istoric ,dar si filolog roman care a facut tara sa rasune de mandrie din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
A avut o cariera destul de bine definita , el scriind pe rand literatura cu continut istoric si literatura din categoria beletristica , fiind "un scriitor de nota zece",pentru toti romanii ,si facandu-ne sa ne uitam cu mandrie spre tara noastra,si chiar sa ne fie dor.
Este un scriitor care a facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra si doar pentru noi.
Din pacate , nu mai este atat de studiat ,sau nu cat ar trebui , in scoli , sa nu mai vorbim de licee, unde ar trebui studiat cu mare atentie ,si foarte mult , pentru formarea unei culturi solide.
Este un scriitor care a facut oamenii sa spuna bucurosi , si mandri :"sunt roman !",si fara o mandrie falsa , sau un asa-numit "patriotism",adica teama de a nu fi respinsi sau de a nu fi repeziti,sau contrazisi de alti oameni de aceeasi nationalitate ,dar cu o alta opinie.
Din pacate , nu am vazut , in afara portalurilor , in nicio librarie o biografie tiparita , desi ar merita , fiind "un scriitor de aur"pentru noi si tara noastra.
Si nu are nici strada , desi ar merita , deoarece , in continuare este o valoare ,din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,si putem fi mandri chiar si numai din acest motiv.
Inca un motiv sa ne mandrim ca suntem romani !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...