marți, 2 august 2011

Ioan Alexandru Bratescu Voinesti-un alt scriitor pentru tara

Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti este un scriitor pentru tara , care ne-a facut , si ne face in continuare sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , el scriind povesti pentru copiii doar in limba noastra si doar pentru noi.
Cartea care l-a facut cunoscut , printre cei mai mici a fost , si este "Povestind copiilor", o carte cu povesti scrise intr-un limbaj accesibil tuturor copiilor ,care la vremea respectiva voiau sa citeasca carti ,si sa invete sa vorbeasca corect.
Este un scriitor care a facut posibil ca cei mici sa aiba un lexic , si o cultura solida , chiar folosind cuvinte usor de inteles , si carora li se poate intelege sensul.
Este un scriitor care a facut oamenii ,si ii face in continuare sa spuna bucurosi :"sunt roman !",si fara teama ca putem fi contrazisi ,sau apostrofati de catre cineva din alta tara , cu alta opinie decat a noastra .
Din pacate , nu am vazut ,in afara portalurilor nicaieri o biografie despre el , si viata lui ,dar si despre opera lui ,desi ar merita fiind "un scriitor emerit"al tarii noastre ,prin urmare un motiv de Mandrie pentru tara.
Insa nu are, desi ar trebui  o strada prin care numele sau sa fie reamintit,el meritand o astfel de strada.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...