luni, 29 august 2011

Vasile Voiculescu-un alt poet important al tarii noastre

Vasile Voiculescu este un alt poet important al tarii noastre care  a facut si face istorie din punct de vedere literar ,scriind poezii doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,el nescriind poezii pentru a fi traduse in alte limbi ,ci pentru a fi lasate neatinse.
Este un poet care ne face sa ne uitam cu mandrie spre tara noastra chiar si fara resursele de care am avea nevoie ca tinerii sa ramana in tara,si sa nu mai plece .
Este un poet care ne face sa ne mandrim cu istoria literara a tarii noastre ,el intrand in aceasta .
Este un poet care ne face sa spunem mandri si bucurosi cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama izbucnirii unor conflicte cu alti co-nationali ,care au o opinie diferita de a noastra .
Din pacate ,in afara portalurilor nu am vazut in nicio librarie ,o carte biografica despre el si operele sale ,desi ar merita  fiind "un poet de aur",pentru tara noastra.
Si nu are nici strada ,desi ar merita ,pentru a i se pastra memoria intacta.
Si ar mai trebui facuta si o statuie ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal.
Ar mai merita si o gala care sa ii poarte numele,si la care sa fie premiati tinerii poeti ,dar pentru tot trebuie resurse ,de care nu dispunem.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...