miercuri, 3 august 2011

Nicolae Filimon-un alt scriitor de aur pentru tara

Nicolae Filimon este un scriitor , care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , el scriind nuvele , dar si povestiri , dar si romanul care l-a facut "emblema tarii","Ciocoii vechi si noi sau Ce naste din pisica soareci mananca".
Este un scriitor care a scris carti doar in limba noastra , si doar pentru noi,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic fiind "un scriitor de aur",pentru noi ,si astfel facandu-ne sa spunem mandri :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi jigniti , sau alungati din tara in care ducem o viata linistita,si fara probleme.
Este un scriitor care a scris , intre altele si nuvele si care a facut oamenii sa fie mandri de tara lor,sa se uite mandri spre ea ,si sa nu mai fie atat de porniti.
Desi ,sunt si oameni care aleg sa ramana , fara un motiv anume, ci doar din asa-numitul "patriotism",sau , unii dintre ei , din cauza copiilor ,care ii vor dori,si care se imbolnavesc de dorul parintilor.
Revenind , este un scriitor care a facut tara, dar si diaspora sa rasune de mandrie din punct de vedere cultural,national si lingvistic , si care , datorita acestui fapt ar merita o strada,el neavand.
In afara portalurilor , nicaieri in nicio librarie ,nu am vazut ,o biografie tiparita,desi ar merita , fiind "un scriitor de elita",si un motiv de mandrie pentru toti romanii.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...