duminică, 28 august 2011

Chiril Tricolici-un alt scriitor pentru tara

Chiril Tricolici este un alt scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,cartile sale fiind scrise doar in limba noastra si doar pentru noi.
El a scris carti politiste ,fiind "Hercule Poirot al Romaniei ",cartile avand o actiune logica ,si clara  , nefiind recomandate copiilor mici,ci doar celor care pot intelege despre ce e vorba in acele carti.
Una din cartile care l-a facut celebru este "Semicerc",o carte care face parte aparent ,din aceeasi specie ,si care este o carte usor de inteles ,pentru adolescenti.
Este un scriitor care ne face sa ne uitam cu mandrie spre tara noastra ,si sa ne fie dor,si aceasta chiar daca nu avem conditii ,pentru a locui intr-un oras in care sa fie promovata cultura ,dar cea adevarata  fara a spune alte motive pentru care la televizor nu putem vedea filme sau emisiuni care sa ne ajute sa ne relaxam.
Din pacate, in afara portalurilor nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie o carte despre el si viata lui ,desi ar merita fiind :"un scriitor de aur ,pentru literatura politista romana",care va face istorie ,chiar si peste ani.
Si nu are nici strada ,desi ar merita ,pentru cat de multe carti a scris.
De asemenea ,ar merita si o statuie ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal.
Este un scriitor care ne face sa spunem mandri si bucurosi ,cu adevarat :"sunt roman !",si fara teama izbucnirii unor conflicte pe marginea acestui subiect,sau a altuia.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...