duminică, 31 iulie 2011

Ioan Slavici-un alt mare prozator al tarii noastre

Ioan Slavici este un alt prozator important pentru tara noastra , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national ,lingvistic , dar si literar avand o bibliografie destul de larga ,usor de citit pentru copiii .
Opere reprezentative :"Budulea Taichii","Moara cu noroc","Popa Tanda","Mara", s.a.,au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,dar si literar si sa spuna mandri :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi jigniti sau izgoniti din tara in care lucram , si in care stam cu acte , pur si simplu pentru ca ne vorbim limba.
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fiind un scriitor "de aur", pentru tara noastra , in adevaratul sens al cuvantului si care a aparut , fara sa fi facut scandal,sau sa se fi dus in club,sau in reviste nepotrivite pentru vremea respectiva .
Din pacate , in afara  portalurilor nu am vazut nicaieri o biografie despre el si viata lui, in afara cartilor care la inceputul lor includ cateva date biografice despre autor.
Insa nu are nicio strada ,desi ar merita ,fiind un "scriitor etern", care va trai prin operele sale.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...