duminică, 24 iulie 2011

Emil Garleanu-un alt mare scriitor pentru tara

Emil Garleanu este un mare scriitor pentru tara , facandu-ne sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national, si lingvistic , fiind o figura importanta a literaturii romane , si a filosofiei romane.
Una dintre scrierile reprezentative pentru literatura romana , este "Din lumea celor care nu cuvanta "
fiind romanul care l-a definit si care l-a facut cunoscut.
Este un  scriitor , al carui nume nu a fost , si nu este pronuntat , desi ar trebui , el fiind o valoare a literaturii romane , dar nu e prea promovat , nici in randul tinerilor , nici in randul celor mai in varsta, vorbind aici de cititori.
Este un scriitor care ne face mandri , si ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman!", si fara teama ca putem fi jigniti , sau izgoniti din tara de origine, sau din tara in care lucram ,sau din casa unde stam .
Este un scriitor care a facut chiar si diaspora sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,datorita cartilor scrise doar in limba noastra si doar pentru noi.
Din pacate , in afara portalurilor , nicaieri nu am vazut nicio biografie tiparita , desi ar merita , fiind "o alta perla intre scriitorii romani".
Si , pe langa biografie ar merita si o strada , si un premiu care sa fie acordat tuturor scriitorilor din tara,deoarece toti sunt "perlele literaturii romane".
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...