marți, 5 iulie 2011

Constantin Chirita-un mare romancier pentru tara noastra

Constantin Chirita este un mare romancier ,dar si nuvelist ,ale carui carti au fost ,si poate mai sunt citite de catre unii dintre tineri ,care vor sa aiba un vocabular bogat.
Seria care l-a facut celebru,si care a fost citita de toti tinerii ,atunci cand era timpul a fost "Ciresarii",un roman de aventuri ,impartit in cinci parti.
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim din  punct de vedere cultural,national si lingvistic scriind doar in limba noastra ,si doar pentru romani.
Este un scriitor cu care merita sa ne mandrim ,fiind o "perla intre scriitorii romani",dupa ale carui romane s-au realizat ecranizari ,care au fost difuzate de posturile de televiziune,insa nu la ore potrivite ,pentru a le putea vedea si cei mai mici dintre copiii.
Din pacate ,nu are o biografie intreaga dedicata lui ,desi ar merita ,fiind un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic si nu are nici strada care sa-i poarte numele desi ar fi meritat.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...