miercuri, 6 iulie 2011

Marin Preda-un scriitor pentru tara

Marin Preda este un scriitor care a scris romane,dar si nuvele si care ne face sa ne mandrim din punct de vedere national,cultural si lingvistic ,scriind romane doar in limba noastra si doar pentru romani.
Romane reprezentative:"Viata ca o prada","Morometii","Cel mai iubit dintre pamanteni" s.a,stau astazi pe rafturile bibliotecilor unora dintre tinerii romani.
Este un scriitor care face romanii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fiind citit ,probabil si de tinerii romani din afara tarii ,dar si o "perla intre scriitorii romani",care nu va muri niciodata datorita cartilor pe care le-a lasat in urma sa,si care vor ramane in istoria literaturii romane ,drept "nestematele literaturii noastre",fiind mereu reeditate.
Din pacate ,nicaieri nu am vazut o biografie despre el,si despre intreaga viata sau o strada care sa ii poarte numele si sa fie inchinata lui,sau un muzeu cu scrierile sale.
Revenind este un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,cartile sale fiind scrise doar in limba romana.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...