sâmbătă, 16 iulie 2011

Garabet Ibraileanu-un alt scriitor pentru tara

Garabet Ibraileanu este un mare scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,cartile lui fiind scrise doar in limba noastra ,si doar pentru noi.
Este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural ,national si lingvistic si care a dorit si doreste, in continuare desi nu i-au ramas decat cartile , ca tinerii sa aiba un vocabular bine dezvoltat ,dar si o cultura pe masura ,si sa nu foloseasca cuvinte ale caror sens este necunoscut pentru ei,unele dintre ele, insemnand cu totul altceva decat ce banuiesc copiii .
Este un scriitor care a facut si face in continuare oamenii sa se mandreasca si sa spuna ca tara are in adevaratul sens al cuvantului si valori,valori care merita promovate ,indiferent de domeniu.
Garabet Ibraileanu este un scriitor pe care multi dintre noi nu am apucat sa-l citim,dar ale carui carti, au facut si fac istorie.
Din acest motiv putem sa spunem cu mandrie :"sunt roman!",si fara a avea teama ca cineva ne poate reprosa un lucru , sau mai multe ,si ne poate pata imaginea de romani veritabili.
Din pacate , nu am vazut nicaieri , cu exceptia unor portaluri ,biografia lui , sau o strada cu numele sau  , desi ar merita , fiind un scriitor valoros.
Inca un motiv de mandrie pentru noi, dar si pentru tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...