sâmbătă, 2 iulie 2011

Fanus Neagu-un scriitor care va trai mereu

Fanus Neagu este un scriitor care a publicat carti doar in limba romana si doar pentru romani ,facandu-ne sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fiind un scriitor ale carui carti se citesc si azi ,si care este pomenit ,dar nu prea des ,emisiunile care promoveaza cartea si citirea ei,dar si vorbirea corecta a limbii romane ,fiind tot mai putine.
Este un scriitor care a facut si face istorie ,prin cartile lasate in urma sa,si care vorbesc despre Braila,orasul unde acesta s-a nascut ,dar in care nu si-a dobandit o faima prea mare,decat dupa ce s-a mutat in Bucuresti.
Este un om de valoare ,fiind scriitor ,si astfel facandu-ne sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,si scriind opere ce au ramas in istoria literaturii romane ,facandu-ne sa fim mandri si sa putem s-o spunem fara teama ca cineva ar putea sa ne reproseze ca suntem inculti,ca nu avem masura,ca vorbim incorect ,sau orice altceva.
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim si sa spunem ca si tara noastra are parti bune,fara a ne gandi la celelalte.
Din pacate ,nu am vazut nicio televiziune care sa mai dea emisiuni in care sa se vorbeasca despre el,sau imagini cu el vorbind ,desi pentru generatia tanara ar fi fost bine,dar televiziunile nu difuzeaza ce trebuie.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...