joi, 28 iulie 2011

Mircea Eliade-un alt romancier pentru tara

Mircea Eliade este un alt romancier care a facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind in romana ,dar si in franceza.
Lucrari reprezentative:"Cele trei gratii","Maitreyi",s.a.,au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere  cultural, national si lingvistic ,cu toate ca a scris si in alta limba.
Este un scriitor cu o gama larga de romane ,dar si de nuvele scrise in doua limbi :romana si franceza  si , care mai este amintit in unele emisiuni de televiziune ,dar nu in toate.
Din pacate , nici in scoli nu se mai studiaza atat cat ar trebui , si nu se mai vorbeste despre el, cat ar merita .
Este un scriitor care ne face sa spunem cu mandrie :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi jigniti ,sau izgoniti din tara de unde lucram doar pentru ca suntem romani si ne vorbim limba .
Din pacate ,in afara portalurilor nu am vazut nicaieri o biografie despre el si viata lui, desi ar merita , fiind "o perla intre scriitorii tarii noastre".
Si ar merita sa fie facut si un premiu,pentru ca memoria sa ii fie pastrata si sa nu ne fie rusine cu tara noastra.
Insa nici imagini cu el nu am vazut pe niciun post de televiziune ,desi ar trebui , pentru ca toti tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu sa ii stie doar numele.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...