joi, 28 iulie 2011

Mihai Beniuc-un mare scriitor si poet pentru tara

Mihai Beniuc este un mare scriitor , poet si filosof care a facut si face oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic , el scriind poezii si romane , doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un poet care a facut oamenii sa se mandreasca , si sa fie pasionati de poezie, si unii de filosofie ,el fiind in egala masura si filosof , si scriind si carti filosofice.
Una dintre poeziile reprezentative , este "Ultima scrisoare",care este scrisa in timpul razboiului , si care nu poate fi invatata decat de tinerii cu talent.
Este un poet care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !", si fara teama ca putem fi jigniti , sau izgoniti din tara unde locuim cu acte si unde lucram .
Este un poet care a facut oamenii  sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,dar care nu este promovat atat cat ar trebui .
Din pacate , nu am vazut nicaieri o biografie despre el si viata lui,in afara portalurilor care dau cam toata biografia lui,insa ar trebui scoasa si una tiparita.
De asemenea , ar trebui ca o strada sa fie botezata cu numele sau ,deoarece ar merita fiind "de aur"pentru tara noastra .
Inca un motiv sa ne mandrim cu tara noastra din punct de vedere cultural!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...