miercuri, 13 iulie 2011

Horia Bernea-un mare pictor pentru tara noastra

Horia Bernea este un mare pictor roman ,care ne-a facut mandri din punct de vedere cultural,national ,lingvistic ,dar si vizual ,el pictand in culori calde ,si dorind sa ne arate lumea intr-o alta viziune.
Este un pictor care face oamenii sa se mandreasca el pictand in culori care ii definesc personalitatea ,si care ne definesc si personalitatea noastra.
Este un pictor cu o identitate unica ,de neintrecut ,valoros ,dar prea putin promovat ,desi ar fi meritat o promovare mai mare ,fiind un pictor foarte bun ,care aparea doar la vernisaje ,fara sa faca scandal ,si fara sa apara pentru ca au facut prostii .
Din pacate ,operele sale sunt in afara tarii ,dar ii fac mandri pe romanii de acolo din punct de vedere cultural,national ,lingvistic ,dar si vizual ,ei vazand adevarate opere de arta ,si putand ca si noi sa spuna cu mandrie :"sunt roman!",fara teama vreunui repros.
Din pacate ,nu am vazut nicaieri nicio biografie despre el,desi ar fi meritat ,fiind "o valoare intre pictorii romani",dar nepromovata la timp.
Inca un motiv sa ne mandrim ca suntem romani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...