luni, 25 iulie 2011

Nicolae Labis-un poet care a murit prea tanar

Nicolae Labis este un poet care a facut , si face istorie in continuare , prin poeziile lasate in urma , fiind "de aur" pentru tara noastra ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,el invatand sa citeasca cu ajutorul mamei lui.
 La douazeci si unu de ani , publica volumul de versuri "Primele iubiri",singurul volum pe care l-a publicat ,intrand in istorie mult prea devreme.
Este un poet care , in zilele noastre nu prea mai este atat de citit ,sa nu mai vorbim de promovare , care nu exista sub nicio forma , desi ar trebui pentru ca a fost ,si este de fapt , un poet care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !",si fara teama ca vom fi jigniti , sau alungati din strainatate, pentru simplul fapt ca suntem Romani ,si ca vorbim romaneste ,nu trebuie sa ne fie teama sa vorbim limba si sa ne declaram nationalitatea.
Este un poet care a facut si diaspora sa se gandeasca la tara lor, sa fie mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic , si sa spuna mandri si bucurosi ca sunt romani.
Din pacate , nu am vazut pe niciun post de televiziune nicio emisiune care sa ii fie dedicata,sau imagini cu el vorbind , desi ar trebui difuzate astfel de emisiuni ,ca tinerii sa aiba o cultura solida si sa nu fie nicio problema atunci cand vorbesc de el ,sa stie despre ce se vorbeste atunci cand merg undeva.
De asemenea ,ar trebui ca o strada sa fie facuta si sa-i poarte numele , si o statuie , care sa aminteasca cum arata .
Din pacate, in afara portalurilor biografia lui nu se gaseste nicaieri , desi ar trebui ,el fiind un nume mare sa faca ceva pentru a ii pastra amintirea vie.
Inca un motiv sa fim mandri de tara noastra si de valorile noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...