marți, 12 iulie 2011

Cristian Nemescu-un regizor care nu va muri niciodata

Cristian Nemescu este un regizor roman care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,el regizand filme in care jucau doar actori romani .
Unul dintre acestea este filmul ,pe care nu a apucat sa-l termine,"California visand ",si care ruleaza in cinematografe ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,dar si sa spunem cu mandrie :"sunt roman !",fara teama ca cineva ne poate spune ca facem numai lucruri rele si nu stim sa ne apreciem ,si sa ne promovam valorile adevarate.
Un alt film care l-a facut celebru este "Marilena de la P7",in care joaca la fel ca si in "California visand",actori romani ,care ne fac sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,filmul fiind romanesc suta la suta,si avand o distributie exceptionala,din pacate necunoscuti ,pentru ca la televizor nu sunt difuzati ,desi ar trebui.
Din pacate ,nu am vazut nicaieri ,in nicio librarie ,o biografie ,sau discuri video,cu filmele regizate de acesta .
Si,cu toate ca ar trebui nicio strada din Bucuresti nu ii poarta numele desi ar merita,fiind un regizor cu nenumarate merite.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...