marți, 26 iulie 2011

Anton Pann-un alt mare scriitor al tarii noastre

Anton Pann este un alt scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic , el scriind doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un scriitor care a facut , si face istorie in continuare , din punct de vedere literar , prin operele sale care si astazi se mai gasesc , in unele librarii.
Este o "perla intre scriitorii romani", si ar merita o promovare mult mai mare ,pentru ca tinerii sa stie cine a fost ,insa pentru a afla mai multe despre el, ar trebui ca televiziunile sa difuzeze mai multe emisiuni despre el si viata lui.
Este un scriitor care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi sau ca putem fi jigniti sau izgoniti din tara unde lucram , doar pentru ca vorbim romaneste ,nu trebuie sa ne fie teama sa vorbim limba tarii de unde venim .
Din pacate , biografia sa se gaseste doar pe portaluri ,si zic aceasta deoarece nu am vazut nicaieri , nicio carte despre el si viata lui , desi ar trebui sa i se faca si una tiparita .
De asemenea , ar trebui sa se faca si o strada , care sa ii poarte numele, si prin care sa fie omagiat  , fiind un mare scriitor al tarii noastre ,fiind scriitorul care l-a creat pe "Pacala",in nenumarate ipostaze.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara noastra !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...