miercuri, 27 iulie 2011

Horia Serbanescu-un actor intrat in istorie

Horia Serbanescu este un actor care a facut si face istorie , prin filmele in care a jucat , si care mai sunt difuzate , de unele televiziuni .
Este un actor care a facut si face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , jucand doar in filme romanesti ,si doar pentru noi.
Este un actor de valoare , pe care nu l-au vazut , si nu l-au cunoscut cei tineri , decat dupa nume, deoarece televiziunile nu l-au chemat atat cat ar fi trebuit , desi ar fi trebuit chemat , pentru ca tinerii sa aiba o cultura bine dezvoltata ,dar si sa il aiba in minte din punct de vedere vizual,deoarece necunoscandu-l e dificil sa se vorbeasca despre el.
Este un actor care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !",si fara teama ca vom fi jigniti,sau linsati sau izgoniti din tara unde lucram ,si fara sa ne mai punem problema ca nu vom fi acceptati ,pur si simplu pentru ca suntem romani , si ne vorbim limba.
Din pacate , nicaieri in afara de portaluri , nu am vazut biografia lui , desi ar merita si o biografie tiparita , fiind "o mare stea intre actorii romani".
In aceeasi masura ,ar merita o strada care sa ii poarte numele , facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti si pentru tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...