sâmbătă, 23 iulie 2011

Gala Galaction-un alt mare scriitor pentru tara

Gala Galaction este un mare scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national , si lingvistic , el scriind doar in limba noastra , si doar pentru noi .
Este un scriitor care a facut oamenii sa fie mandri , si sa spuna bucurosi :"sunt roman !", fara sa ne temem ca putem fi jigniti , sau izgoniti din tara in care lucram.
Este un scriitor cu o identitate unica , care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic , ale carui scrieri se mai gasesc si azi , dar nu am vazut ca o televiziune sa se intereseze , si sa faca un film biografic , ca tinerii sa il cunoasca si vizual ,nu doar din cartile pe care le-a scris.
Din pacate , in afara portalurilor , biografia lui nu se gaseste nicaieri , desi ar merita , si o strada , si o biografie , si un bulevard , el fiind o "perla intre scriitorii romani",si ar merita mult mai mult ,netraind in zadar.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...