sâmbătă, 9 iulie 2011

Henry Malineanu-un compozitor care nu va muri niciodata

Henri Malineanu este un compozitor care face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere national,cultural si lingvistic ,scriind cantece doar in limba noastra si doar pentru noi .
Este un compozitor care ne face mandri din punct de vedere national,cultural si lingvistic si care ar merita mai mult decat sa fie amintit in cateva emisiuni ,si sa fie cantate doar in emisiunile de profil ,ar trebui amintit cam peste tot intrucat este o "perla intre compozitorii romani",si din pacate piesele lui nu sunt difuzate atat cat ar trebui si din acest motiv tinerii nu ii cunosc muzica,desi ar trebui .
Acest lucru se intampla datorita faptului ca emisiunile muzicale,unele dintre ele sunt puse la ore nepotrivite,cand copiii dorm sau isi fac temele ,sau unii dintre ei sunt la joaca.
Insa nici portalurile nu ii dau biografia completa,sau daca o dau este in limba franceza pe care nu o inteleg toti tinerii.
Din pacate nicio televiziune nu difuzeaza imagini cu el la birou,scriind sau vorbind despre compozitiile sale sau despre altceva .
Una dintre perlele compuse de el este "Daca ajung la inima ta",unde a scris muzica.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

2 comentarii:

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...