joi, 7 iulie 2011

Ion Creanga-scriitorul copilariei noastre

Ion Creanga este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,natinal si lingvistic ,cartile sale fiind scrise doar in limba romana si doar pentru cititorii romani cartea care ii descrie copilaria numindu-se "Amintiri din copilarie",avand toate pataniile lui ,si povestiri superbe despre copilaria lui minunata.
O alta poveste care a fost citita ,dar si ascultata de toti copiii a fost "Capra cu trei iezi",care a fost facuta si de catre scolari,cu rezumat cu tot.
Este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural ,national si lingvistic ,povestile sale avand si intamplari de un haz fara de margini,dar care nu se mai gasesc in toate librariile din tara desi ar trebui ,pentru ca copiii sa citeasca si o altfel de literatura ,nu doar literatura cunoscuta vremurilor actuale.
Este un scriitor din ale carui povestiri invatam cum sa nu facem,dar toate acestea sunt aratate cu haz,si fara a fi dur.
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural ,national si lingvistic fiind un scriitor citit probabil,si de copiii din afara tarii ,de nationalitate romana.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...