sâmbătă, 30 iulie 2011

Ion Pilat-un poet intrat in istorie

Ion Pilat este un poet care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,scriind poezii doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un poet care a scris multe carti de poezie , dar si multe poezii , doar in limba noastra si doar pentru noi ,facandu-ne mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic .
Este un poet care ne face sa spunem mandri:"sunt roman !",si fara teama ca vom fi inlaturati din tara in care lucram , si locuim , sau jigniti de catre cineva care nu e roman, sau care e roman dar are o alta opinie.
Este un poet cu o opera vasta, insemnand ca opera lui este usor de abordat, pentru iubitorii de poezie care vor si altceva, vor si alt autor.
Poezii reprezentative:"Aci sosi pe vremuri","In vie" , s.a.,au facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , el scriind doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Din pacate , in scoli nu este prea studiat , si nu este amintit prea des , nici in emisiunile de cultura , desi ar merita  , fiind un "poet de aur", pentru tara noastra , si una dintre "petele de culoare ale poeziei romanesti".
Si nu am vazut in afara portalurilor ,nicaieri , in nicio librarie ,o carte despre el si opera lui, desi ar merita .
De asemenea , ar merita si o strada care sa ii poarte numele , si astfel sa ii fie pastrata memoria.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...