marți, 26 iulie 2011

Sergiu Celibidache-un alt tenor important pentru tara

Sergiu Celibidache este un cantaret care a facut si face lumea sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , prin vocea sa , si prin talentul sau .
Este un tenor  de exceptie ,fiind cel mai bun din tara noastra ,si fiind un om de elita ,din pacate , mult prea putin pomenit .
Este un tenor care face intreaga tara sa se mandreasca cu valorile ei, insa cu valorile adevarate ,nu cu pseudo-valorile care astazi sunt din plin, pe piata noastra desi, avem si valori care ar merita promovate ,si ar trebui ca aceste valori sa fie aratate mai des la televizor, pentru ca generatia de azi sa-si formeze o imagine, dar si o cultura muzicala bine dezvoltata si sa stie cine a fost , si cu ce s-a ocupat , deoarece e bine ca noi sa avem o generatie care sa fie bine dezvoltata , din punct de vedere cultural , si sa nu se incurce , cand este adus in discutie ,de catre cineva , care vrea sa-l verifice pe tanarul cu care vorbeste.
Este un tenor care ne face sa spunem, bucurosi :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi jigniti de catre cineva care nu se simte bine in tara ,si care sa ne faca sa ne simtim neimportanti,straini in tara in care lucram ,nu trebuie sa ne fie rusine ca suntem din Romania , si ca vorbim romaneste !
Trebuie sa fim mandri cu asta,dar nu putem fi pe deplin.
Revenind ,este un tenor foarte bun ,care din pacate e difuzat foarte rar.
In schimb , am vazut la emisiunea "Din arhiva televiziunii publice",unde a fost invitat Viorel Cosma  ,cel care a scris cartea "Portrete muzicale",care a fost prezentata chiar in emisiune .
Si portalurile , am vazut ca dau biografia completa si operele in care a cantat ,fara sa omita niciun detaliu.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...