duminică, 10 iulie 2011

Serban Georgescu-un compozitor si un mentor de neintrecut

Serban Georgescu este un compozitor care a facut si face istorie ,prin doua dintre cele mai mari voci ale tarii noastre :Carmen Radulescu si Madalina Manole ,doua valori ,doua mari stele ale muzicii usoare romanesti care se aud si azi si ne fac sa spunem cu mandrie :"sunt roman!",si fara sa ne temem ca cineva ne poate spune in fata,ca nu stim sa ne respectam valorile si de fapt sa le apreciem chiar daca pe alocuri e adevarat.
Este un compozitor care a scris melodii romanesti ,pentru romani ,facandu-ne sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic,si prin faptul ca a scris melodii pentru doua voci care au ce spune,si aceasta pentru ca Madalina Manole traieste prin nenumaratele melodii lasate in urma ,dar nu doar prin melodiile pe care i le-a scris Serban Georgescu,ci si prin melodiile lasate de dupa el.
Este un compozitor care face romanii din diaspora sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,datorita textelor scrise in limba noastra si pentru noi ,si numai despre iubire .
Din pacate ,nicaieri nu am vazut nicio biografie despre viata lui,si despre ce oameni au fost lansati sub obladuirea lui,dar nici imagini cu el vorbind sau lucrand nu au fost difuzate.
Inca un motiv de mandrie pentru tara noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...