luni, 25 iulie 2011

Lucian Blaga-un alt poet de inalta clasa pentru noi

Lucian Blaga este un poet , eseist si  filosof roman care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , poeziile sale fiind scrise doar in limba noastra , si doar pentru noi .
Poezii reprezentative :"Izvorul noptii" ,pe versurile caruia , Florin Bogardo  a facut o melodie care astazi ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , dar si sa spunem bucurosi :"sunt roman !", si fara alte temeri nefondate .
Este un poet care face istorie chiar si azi, din punct de vedere literar , cu nenumaratele sale poezii , dar si cu scrierile sale in proza , fiind   o "perla intre poetii romani", care va straluci mereu , facandu-ne mandri de cultura noastra.
Din pacate , in afara portalurilor , nu am vazut nicaieri, desi ar trebui , o biografie sau un film despre el  si viata lui , cu toate ca ar merita , fiind un poet de inalta clasa si facandu-ne mandri din punct de vedere cultural , national si lingvistic .
De asemenea ,nu am vazut nicio strada care sa ii poarte numele , desi ar fi necesara , pentru a ii face cinste .
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara noastra !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...