vineri, 15 iulie 2011

Stefan Augustin Doinas-"poetul tuturor timpurilor "pentru tara noastra

Stefan Augustin Doinas(nascut cu numele de Stefan Popa),este un poet ,dar si un eseist ,intre altele care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,el scriind doar in limba noastra ,si doar pentru romani.
Este un poet care a facut romanii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic si sa spuna fara rusine si teama ca cineva le poate reprosa ceva,cu mandrie :"sunt roman,deci pot!",insemnand ca avem cu ce sa ne mandrim,dar ca valorile sunt recunoscute in afara tarii.
Este un poet cu o opera vasta ,astfel ca oricine poate citi orice vrea ,el nefiind doar poet ,ci si prozator ,avand  nenumarate volume ,scrise in proza ,si chiar povesti pentru copiii .
Din pacate ,toate acestea nu se mai gasesc ,desi ar trebui ,pentru ca tinerii sa aiba o cultura bine dezvoltata ,si sa nu fie slab dezvoltati din punct de vedere al intelectului,si al vocabularului ,si sa avem cu ce sa ne mandrim .
Din pacate ,nu se gaseste in nicio librarie ,o biografie despre el ,desi ar merita.
Cu toate ca portalurile dau biografia lui completa,ar trebui scoasa si una tiparita ,pentru a citi si generatiile de mai tarziu,si a afla cine a fost.
Revenind ,este un poet foarte bun ,dar nepromovat ,si nearatat tinerilor de azi ,si un motiv pentru care ne putem mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...