vineri, 22 iulie 2011

Grigoras Dinicu-un alt cantaret important pentru tara

Grigoras Dinicu este un mare violonist ,compozitor  , si cantaret care face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic cantand melodii , doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un cantaret care a facut istorie, din punct de vedere muzical ,si care a ramas  , pentru simplul fapt ca muzica a facut mandri o multime de romani.
Este un cantaret care face oamenii sa spuna bucurosi :"sunt roman !", si fara teama ca putem fi jigniti  , sau batuti sau alungati de cineva care nu iubeste tara , si nu iubeste adevaratele valori ale culturii romanesti.
Din fericire , s-a facut o strada care ii poarta numele, si o trupa de muzica lautareasca , care ii poarta numele , desi ei nu l-au cunoscut niciodata , dar merita toata consideratia , pentru ca orchestra poarta numele sau , si nu altul.
Insa nu se difuzeaza imagini cu el , desi ar trebui pentru ca toti tinerii sa cunoasca muzica adevarata, muzica buna .
Din pacate , biografia lui nu se mai gaseste , desi ar trebui , pentru ca tinerii sa aiba o cultura solida , si sa stie sa diferentieze muzica buna , de muzica proasta.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...