marți, 19 iulie 2011

Cezar Petrescu-un alt scriitor de literatura pentru copii

Cezar Petrescu este un mare scriitor , care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,el scriind carti precum :"Flacari ","Pif,paf,puf", "Fram ,ursul polar"-carte care face parte din seria literara pentru copii , ca si "Pif,paf,puf",si prin care noi ne putem mandri.
Este un scriitor care a facut copiii sa aiba un vocabular elevat , si prin urmare sa aiba o cultura bine dezvoltata ,cartile sale fiind usor de citit ,dar si de inteles ,ele neavand cuvinte prea grele,si pe care copiii sa nu le poata intelege si sa se chinuie sa caute ce inseamna.
Este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,facandu-ne sa spunem cu mandrie :"sunt roman!", si fara teama ca putem fi linsati ,sau jigniti de catre cineva ,dintr-o multitudine de motive .
Din pacate ,nu am vazut in nicio librarie , desi ar merita ,o biografie despre el si viata lui, si tot la fel ,nicio televiziune nu am vazut sa difuzeze ,sub nicio forma imagini cu el , vorbind sau scriind ,desi ar trebui difuzate ,ca copiii sa il stie , si din punct de vedere vizual, nu doar din punctul de vedere al literaturii .
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...