joi, 14 iulie 2011

Sabin Balasa-un pictor care ne face mandri de tara noastra

Sabin Balasa este un pictor roman care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere national,cultural ,lingvistic ,dar si vizual ,pictand in culori calde,si facandu-ne astfel mandri ,pe noi ,dar si pe romanii din strainatate ,facandu-ne sa spunem cu mandrie :"sunt roman!",fara teama ca vom primi reprosuri ,si ca vom fi dati afara din tara noastra,sau din tara unde lucram.
Este un pictor cu o identitate unica,care a pictat nu doar pentru noi ,ci si pentru romanii din diaspora ,impresionandu-i din punct de vedere vizual,si totodata si din punct de vedere national,cultural si lingvistic ,facandu-i la randul lor sa se mandreasca ,si sa ii invete si pe altii sa fie mandri de tara lor.
Este un pictor ,ale carui lucrari ,nu mai sunt atat de cautate ,si care din pacate nu este promovat atat cat ar merita .
Din pacate ,nicio editura nu a scos pana acum o biografie,desi ar fi meritat ,iar expozitii nu s-au mai facut ,desi ar fi trebuit.
Din pacate ,nu am auzit nicaieri ,ca cineva sa fi avut initiativa unei strazi,sau a unei gale,sau a unui premiu care sa ii poarte numele ,desi ar merita.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...